EU1KY Antenne analyzer

Dit zelfbouw project, is ontwikkeld door EU1KY. Het is gebaseerd op een ontwikkel print 32F746GDISCOVERY van STMicroelectronics. Deze heeft een kleuren aanraak scherm, en een ARM M7 microcontroller. De meet-print bestaat uit een si5351a oscillator, 2 SA612a mixers, en een SM4558 dubbele OPAMP.

Schema meet-print.

Hierboven het originele schema van de meet-print. Er zijn al enkele wijzigingen op dit ontwerp uitgevoerd. Waaronder S2 aansluiting, schakeling voor het meten van de battery spanning, luitspreker, externe tijdssynchronisatie.

 • Werking:
  • Voeding:
   De voeding spanningen worden van het Discovery board gehaald, via CN6. De 3.3 volt spanning word gebruikt voor de SI5351A oscillator. De 5 volt spanning word gebruikt voor de beide SA612a mixers. De 5 volt spanning word door de spanningsdeler bestaande uit R15 en R16 gehalveerd, voor de bias spanning van 2,5 volt, voor de ingangen van de SM4558 OpAmp.
  • Frequentie generator:
   Voor het genereren van de benodigde frequenties, wordt er gebruik gemaakt van een SI5351a oscillator. Deze heeft een kristal frequentie van 27 MHz. Wordt bestuurd door middel van I2C bus van het Discovery board, via CN5, en heeft 3 uitgangen CLK0 tm CLK2. CLK0 word gebruikt voor het genereren van het signaal van de S1 poort. CLK1 wordt gebruikt voor de deelfrequentie voor de beide mixers. CLK2 wordt gebruikt voor het genereren van het signaal van de S2 poort.
  • Mixers:
   DA1 krijgt zijn ingang signaal van de spanning die staat over R4, en hieruit word de stroom berekend. De mixer wordt zo ingesteld dat er aan de uitgang een laagfrequent signaal uitkomt, die word aangesloten op ingang 1 van de OpAmp.
   DA2 krijgt zijn ingang signaal van de spanning deler R9, R10, R11. Ook deze mixer wordt zo ingesteld dat er aan de uitgang een laagfrequent signaal uitkomt, en voed ingang 2 van de OpAmp.
  • OpAmp:
   De OpAmp zorgt voor het aanpassen van het signaal, zodat deze geschikt is voor de MIC ingang van het Discovery board. Uitgang 1 gaat naar het rechter microfoon kanaal, en uitgang 2 gaat naar het linker microfoon kanaal.
  • Software:
   Doormiddel van het stroom en spannings-signaal uit de spanningsdeler, wordt door de software het amplitude en fase verschil tussen de signalen bepaald, en daaruit word de impedantie van de aangesloten belasting berekend.